Review from ZWareMetalen

Posted by Nick Skog on Tuesday, May 10, 2016 Under: Dutch
From: ZWareMetalen
Published: May 9, 2016

Het was al even geleden dat ik iets vernam van Hypnotic Dirge, maar kijk, ze leven nog. Deze keer kregen we de debuutplaat van het Griekse zestal Immensity, bestaande uit nobele onbekenden. Enkel zanger Louis en zijn While Heaven Wept-connectie kende ik halflings. Deze heren en vrouw brengen atmosferische doomdeath, of iets in die aard.

The Isolation Splendour bestaat inderdaad uit doom, doom van het Finse melodische type. Er wordt zowel clean als gruntend "gezongen", tijdens bedroevende nummers die gemiddeld afklokken na tien minuten. Het doet instrumentaal gezien denken aan October Tide en In Mourning, met een snuif Be'lakor, maar dan iets minder avontuurlijk en stabieler qua reliƫf. Immensity blijft sereen kabbelen op een langzaam opdagend meertje, met een gothic sluier er omheen.

Degelijke plaat, ook al is er nergens een echt hoogtepunt of wordt het nergens uiterst memorabel. Een dik uur afdwalen in melodische melancholie, met dank aan zes onthaastende Grieken. Luistertip: Eradicate (The Pain of Remembrance).

Rating: 77/100
Reviewed by: Bart Al Foet

In : Dutch 


Tags: immensity  the isolation splendour  doom metal  death-doom metal  gothic doom metal  greek doom metal  underground metal  paradise lost  early anathema  my dying bride 

 Released: March 21, 2016
500 Copies
Genre: Atmospheric Death-Doom Metal


ORDER CD
STREAMING/DOWNLOAD