Review from Inferno Magazine

Posted by Nick Skog on Sunday, November 3, 2019 Under: Finnish
From: Inferno Magazine
Published: October 24, 2019

Tuntematonta kotimaista black metal -laitaa kulkeva Kval on jälleen yksi luontomystiikasta inspiraationsa ammentava sooloprojekti. Alkuasetelma ei ole paperilla kovinkaan mielenkiintoinen, mutta itse musiikki onnistuu ilahduttamaan toimivuudellaan.

Kval edustaa suomalaisbändeille hieman erikoisempaa tunnelmallista black metalia, jonka eteen joku saattaisi liittää jopa post-sanan. Tiedossa on siis viipyileviä riffikuljetuksia, kaihoisaa maalailua sekä paikoin hieman kimurantimpaa ja korkealentoisempaa menoa, jonka alkulähteiltä voi kuvitella löytävänsä suomalaisen IC REXin vaikutuksen.

Neljä keskimäärin noin kymmenminuuttista kappaletta sisältävä Laho ei vaikuta aivan loppuun asti viilatulta teokselta, missä piilee suuri osa levyn viehätystä – kappaleissa on todellakin omanlaistaan inhimillistä haavoittuvaisuutta, mikä jää puuttumaan monelta saman genren edustajalta.

Kvalin takaa löytyvä Miro Lamo ei ole suuri säveltäjänero, mutta miehen visio juuri tämän bändin musiikillisesta ilmeestä tuntuu asettuvan todella hyvin kohdilleen. Tulevalla kolmannella kokopitkällä saattaa kajahtaa jo todella kovaa.

Rating: 3.5/5
Reviewed by: Julkaistu Infernossa

In : Finnish 


Tags: "kval" "kval laho" "laho" "kval atmospheric black metal" "kval finnish black metal" 


 Released:  May 23, 2019
500 Copies
Genre: Atmospheric Black Metal

ORDER CD
STREAMING / DOWNLOAD