Review from ZWareMetalen

Posted by Nick Skog on Wednesday, October 18, 2017 Under: Dutch
From: ZWareMetalen
Published: October 17, 2017

Steeds meer blijkt uit mijn jaarlijst dat atmosferische black een grotere plaats inneemt in mijn hart. Dat betekent echter niet dat alle atmos/ambient black meteen gekatapulteert wordt tot topper of geniaal meesterwerk. Ook niet als het van een steeds sterker wordend label als Hypnotic Dirge Records komt. Dat bewijst het obscure Kval.

Kval is Fins, of maakt in ieder geval gebruik van de Finse taal. Het klinkt als typisch sfeervolle, lo-fi atmosferische black, met een industrieel ingestelde computerdrum en een ijsbijtend schelle gitaarsectie, voorzien van even ijzige screams. Geen overdreven kitscherige synths hier, en van slaapkamerpraktijken kan ik Kval ook niet beschuldigen. Toch hebben we het allemaal al intenser, meeslepender en beklemmender gehoord, zelfs dit jaar. Kval is dan ook geen tegenvaller, het verdwijnt echter in de uitlaatgassen van voorgangers met een veel grotere evil uitstoot. Voer voor diehard liefhebbers van het genre dus, anderen houden beter mijn jaarlijst in de gaten als ze interesse zouden vertonen in het genre.

Rating: 69/100
Reviewed by: Bart Al Foet

In : Dutch 


Tags: kval  atmospheric black metal  khaossos  finnish black metal  cold black metal  burzum  forgotten woods  mortualia  extreme metal  black doom metal  ambient black metal 


 Released: July 27, 2017
300 Copies
Genre: Atmospheric Black Metal

ORDER CD
DIGITAL