Review from The Void Journal

Posted by Nick Skog on Wednesday, September 23, 2020 Under: Bulgarian
From: The Void Journal
Published: September 21, 2020

Четвъртият дългосвирещ албум на белгийския квинтет Marche Funèbre, озаглавен “Einderlich” , предстои да бъде издаден на 25-ти септември тази година чрез BadMoodMan Music / Hypnotic Dirge Records.

“Einderlich” , в превод “Светлината в края”, е албум, който според мен би бил близо до душата на всеки човек, който е отворен за човечността и уязвимостта си.
Повечето хора сме преживяли своите тежки моменти, предстоят ни и още много в живота занапред. И макар през повечето време да гледаме с усмивка на нещата и да приемаме по сосбтвен начин действителността такава, каквато е, често се случва да изгубим вяра и надежда в пътя, по който сме поели.
Творбата на Marche Funèbre представя концептуално точно това усещане на безднадеждност и странната способност на хората сами да искат да отнемат живота си.

Представяйки много от разкритите до момента музикални похвати на групата и красивата комбинация от дет, блек и дуум метъл, “Einderlich” показва пред нас една почти едночасова композиция, която просто не може да ни остави безучастни, в който и да е аспект.
“Scarred” започва с нежни и отнасящи акорди, докосващи и играещи си с ритмичните барабани и изчистени вокали на Arne Vandenhoeck , последвани от истинска експлозия от чиста и неподправена емоция.
Още с това начало става ясно,че този албум носи послание, някак по- различно от всичко правено до момента от групата и по-специално, от “Into the Arms of Darkness”, дебютният албум.
Отново усещам класическите дуум залитания, традиционни за бандата, но тук има допълнена тежест и емоция, които са ми убягвали досега в творчеството на групата.
Определено сякаш е настъпила градация в музиката на Marche Funèbre, защото в нея се усещат много повече слоеве и атмосфери.

Продукцията на албума, извършена от Markus Stock, познат както от работата около собствените си проекти (Empyrium,Sun of the Sleepless,Vision Bleak ), така и от звукозаписната си работа за групи като Alcest, Secrets Of The Moon и мн. др. , е просто съвършена.
Няма момент, в който нещо да издразни слуха ми или да ме накара да сменя песента.
Добрата продукция и звук тук дават картбланш на музикантите да представят музиката си във вид, който да очарова слушателя още с първите изсвирени ноти.

Rating: 9/10
Reviewed by: Paula Fazlich

In : Bulgarian 


Tags: "marche funebre" "marche funèbre" "marche funèbre einderlicht" "marche funebre einderlicht" "einderlicht" "doom metal" "death doom metal" "death doom" 


 Released: September 25, 2020
Genre: Death-Doom Metal

ORDER CD
ORDER VINYL [DLP]
ORDER BUNDLES
DIGITAL [NAME-YOUR-PRICE]

CO-RELEASE WITH SOLITUDE PRODUCTIONS
VINYL RELEASE THROUGH THE VINYL DIVISION