Review from ZWareMetalen

Posted by Nick Skog on Saturday, July 9, 2016 Under: Dutch
From: ZWareMetalen
Published: July 7, 2016

Australië heeft ons heel wat geweldige, vernieuwende bands gebracht, maar Subterranean Disposition is niet geweldig, al doet het heel hard z’n best vernieuwend te zijn. De tweede plaat van allesdoener Terry Vainoras, Contagiuum and the Landscapes of Failure is in twee worden samen te vatten: niet goed.

Wat kan doom/deathmetal toch ongenadig saai zijn. Ellenlange nummers die tot niets leiden en riffs die voortkabbelen zonder ooit enig doel te bereiken. Deprimerend is het wel, maar helaas niet vanwege een geslaagde sfeerschepping. De grunts van Vainoras hadden deze plaat misschien nog enigszins kunnen redden, maar hij duwt zijn eigen nummers verder de dieperik in met een soort demonisch gekwaak. Ook de overige extra’s, waaronder klassieke gezangen en een vleugje elektronica slaan als een tang op een varken. Er is werkelijk niets aan deze plaat dat uitnodigt om het album nog een tweede kans te geven.

Laat de album- en songtitels een waarschuwing zijn: dit is echt een Landscape of Failure. Een luisterbeurt verzandt al snel in een Great Slumber. Heel slappe meuk dit Subterranean Disposition, al is Aggressors Clothed as Victims best wel een leuke afsluiter.

Rating: 60/100
Reviewed by: Willem Migom

In : Dutch 


Tags: subterranean disposition  contagiuum and the landscapes of failure  doom metal reviews  death doom metal  australian doom metal 

 Released: June 13, 2016
500 Copies
Genre: Apocalyptic Eclectic Doom Metal

CO-RELEASE WITH
BADMOODMAN MUSIC

ORDER CD
STREAMING/DOWNLOAD