Review from Wings of Death

Posted by Nick Skog on Thursday, July 27, 2017 Under: Dutch
From: Wings of Death
Published: July 22, 2017

Ok, ik weet inmiddels wel uit ervaring dat wanneer ik vier titels zie, dat niet automatisch hoeft te betekenen dat ik een EP voorgeschoteld krijg. Zeker in de doomende of postrock/metal-genres zijn lange tracks geen uitzondering. Maar Vin De Mia Trix uit Oekraïne maakt het wel heel bont: hun tweede album Palimpsests is een dubbelalbum geworden met een totale speelduur van bijna 98 minuten!

Dat de voorgeschotelde muziek doom metal betreft zal dan ook geen verrassing zijn. De lange tracks neigen naar (uiteraard zou ik bijna zeggen) funeral doom, maar er zijn ook raakvlakken hoorbaar met doomdeath / death metal en heel voorzichtig wat post-genres. Over het geheel genomen is de doom enorm sfeervol en met een melodieuze insteek. Tempoversnellingen zijn te verwaarlozen; de zang is overwegend clean, maar daarnaast komt zo af en toe ook eens een ferme grunt voorbij. We horen heel veel cleane melodieuze gitaarlijnen, vergezeld van een lekkere zware bas en slome maar harde trommelslagen.

Op zich bevat elk van de vier tracks genoeg afwisseling en dynamiek om te blijven boeien. Ik vind ze echt elk voor zich zeer interessant en onderhoudend; ze klinken mij in de oren als enorm verhalende tracks. Waarbij ik me haast te zeggen dat ik me niet heb verdiept in thematiek of teksten. Maar ruim anderhalf uur is en blijft een hele zit, en het gehele album in een keer uitluisteren lukt me dus ook echt niet. Waarbij ik absoluut wil benadrukken dat dat niet aan de muziek zelf ligt. De beloning van het doorzetten is er namelijk wel degelijk in de vorm van het pure genieten van elk van de vier nummers hier.

Vooral Pharmakos maakt indruk, net als de wel heel lange afsluiter Noe - die laatste duurt al zowat een half uur! En toch, en dat vind ik al knap genoeg, hebben die nummers zoveel afwisseling en kracht in zich dat je blijft luisteren. Ik raad de liefhebber van zowel melodieuze doomdeath als funeral doom dan ook zeker aan om Vin De Mia Trix eens te checken. Begin maar eens met een nummer, en luister van daar uit maar verder. Echt, je zult niet teleurgesteld worden!

Reviewed by: Chris van der Aa

In : Dutch 


Tags: vin de mia trix  palimpsests  progressive funeral doom  ukraine doom  kyiv doom metal  funeral doom  experimental death-doom 


 Released: May 31, 2017
500 Copies (250 through HDR)
Genre:: Progressive Funeral Doom

Co-release with Cimmerian Shade Recordings

ORDER CD
STREAMING / DOWNLOAD